ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΪΟΥ 2017

«Με αφορμή την υποδοχή Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου...» «Αγιασμένο από τη Χάρη, ένα λείψανο αγίου μεταμορφώνει το νεκρό σώμα σε ζωντανό ίχνος που μεταμορφώνει τον κόσμο, ποιεί θαυμάσια, θεραπεύει, αποτρέπει κινδύνους και γίνεται πηγή πολλών δωρεών του Αναστάντος Χριστού».

 «Με αφορμή  την υποδοχή Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου…»

  1

Αγιασμένο από τη  Χάρη, ένα λείψανο αγίου μεταμορφώνει το νεκρό σώμα σε  ζωντανό ίχνος που μεταμορφώνει τον κόσμο, ποιεί θαυμάσια, θεραπεύει, αποτρέπει κινδύνους και γίνεται πηγή πολλών δωρεών του Αναστάντος Χριστού. Έχοντας μετουσιώσει τις άκτιστες ενέργειες του Θεού και μεταβολίσει στο βίο του τις ανακλά και τις απο-δίδει στην υπόλοιπη κτίση ως ορατή μαρτυρία της αόρατης δυνάμεως του θεού που γίνεται έτσι ορατή και παρούσα. Εάν με αυτό  τον τρόπο ο Θεός επιτρέπει η εργασία των εντολών Του από τους ανθρώπους να Τον φανερώνει, πιστοποεί αυτό που λέγεται ότι  «ο Κύριος εις τας ιδίας εγκέκρυπται εντολάς και τοίς ζητούσιν Αυτόν, κατά αναλογίαν ευρίσκεται (Όσιος Μάρκος ο Ασκητής).

Απόσπασμα  από το  βιβλίο, Α. Μ. Σταυρόπουλου, Ιχνηλασίες, Εκδόσεις «Ευθύνη», 2007, σελ. 131.

 2

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

1. Α. Μ. Σταυρόπουλου, «Προσκυνηματικές περιηγήσεις», θεολογική Θεμελίωση, άρθρο, Περιοδικό Εφημέριος, τ. 9 2006, σελ. 15-18.

2. Α. Μ. Σταυρόπουλου, «Προκλήσεις της ποιμαντικής  σήμερα», Εκδόσεις «Αρμός», 2013, σελ. 75-78, «Οι εορτές και η απόδοσή τους». 

3. www.agiaeleni.gr , Ιστότοπος  αφιερωμένος στην υποδοχή του σκηνώματος της Αγίας ΕΛένης.

4. https://leipsanothiki.blogspot.gr/p/blog-page_14.html , Ιστότοπος  «Περί Λειψάνων, λειψανοθηκών και άλλων κειμηλίων».

Πηγές  Εικόνων:

α. Εικόνα (1) από τον Ιστότοπο, www.agiaeleni.gr

β. Εικόνα (2) από τον Ιστότοπο:https://antexoume.files.wordpress.com/2013/05/ceb1ceb3ceafceb1-ceb5cebbceadcebdceb7.png

γ. Εικόνα Αρχικής σελίδας από τον Ιστότοπο: https://leipsanothiki.blogspot.gr/p/blog-page_14.html

Μοιραστείτε:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Εις Μνημόσυνον: Γεώργιος Παπαγεωργίου (1959-2022)

Εις Μνημόσυνον: Γεώργιος Παπαγεωργίου (1959-2022) Πριν από λίγο καιρό συγκεντρωθήκαμε στο Κοιμητήριο του Χολαργού,τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, φίλιοι και συνάδελφοι για να αποχαιρετήσουμε,

Τεύχος 161 Περιοδικού «Σύναξη» με τίτλο: Για τα παιδιά

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

το Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας (2022), προτείνουμε για μελέτη το τεύχος 161 της Σύναξης αφιερωμένο στα Παιδιά, κρατώντας στη μνήμη μας ένα παλαιότερο Διεθνές Έτος Νεότητος (1985) και παράθεση ενός άρθρου του Α. Μ. Σταυροπούλου με τίτλο Ένα έτος μία πρόκληση.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΪΟΥ 2017

«Με αφορμή την υποδοχή Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου…»
«Αγιασμένο από τη Χάρη, ένα λείψανο αγίου μεταμορφώνει το νεκρό σώμα σε ζωντανό ίχνος που μεταμορφώνει τον κόσμο, ποιεί θαυμάσια, θεραπεύει, αποτρέπει κινδύνους και γίνεται πηγή πολλών δωρεών του Αναστάντος Χριστού».