ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

POIMHN-111aa996

Σε ποιούς απευθυνόμαστε

Το Κέντρο Ποιμαντικών Ερευνών, Μελετών και Εφαρμογών “Διαποίμανση” ερευνά και μελετά Θέματα Ποιμαντικής.

Το Κέντρο Ποιμαντικών Ερευνών, Μελετών και Εφαρμογών “Διαποίμανση” ερευνά και μελετά Θέματα Ποιμαντικής.

Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας (τους ποιμένες και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, τους θεολόγους καθηγητές, τους φοιτητές των Θεολογικών μας Σχολών και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και σε ερευνητές).

Περιέχει ποιμαντικό υλικό, όπως άρθρα (δημοσιευμένα στον Εφημέριο και άλλα θεολογικά και εκκλησιαστικά έντυπα), βιβλία, ερευνητικές εργασίες (διδακτορικά, μάστερ), καθώς επίσης και ενημέρωση για ποιμαντικά δρώμενα και άλλα.

Σκοπός του είναι να συνδράμει εκείνους που ασχολούνται με την Ποιμαντική Επιστήμη και την Ποιμαντική Πράξη στο χώρο της Εκκλησίας, και ταυτόχρονα αποβλέπει στην οικοδομή του πληρώματος του λαού του Θεού. Άλλωστε όπως τονίζει και ο ιερός Χρυσόστομος «το της Ποιμαντικής κέρδος εις άπαντα διαβαίνει τον λαόν».

Μοιραστείτε:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

On Key

Related Posts

Εις Μνημόσυνον: Γεώργιος Παπαγεωργίου (1959-2022)

Εις Μνημόσυνον: Γεώργιος Παπαγεωργίου (1959-2022) Πριν από λίγο καιρό συγκεντρωθήκαμε στο Κοιμητήριο του Χολαργού,τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, φίλιοι και συνάδελφοι για να αποχαιρετήσουμε,

Τεύχος 161 Περιοδικού «Σύναξη» με τίτλο: Για τα παιδιά

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

το Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας (2022), προτείνουμε για μελέτη το τεύχος 161 της Σύναξης αφιερωμένο στα Παιδιά, κρατώντας στη μνήμη μας ένα παλαιότερο Διεθνές Έτος Νεότητος (1985) και παράθεση ενός άρθρου του Α. Μ. Σταυροπούλου με τίτλο Ένα έτος μία πρόκληση.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΪΟΥ 2017

«Με αφορμή την υποδοχή Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου…»
«Αγιασμένο από τη Χάρη, ένα λείψανο αγίου μεταμορφώνει το νεκρό σώμα σε ζωντανό ίχνος που μεταμορφώνει τον κόσμο, ποιεί θαυμάσια, θεραπεύει, αποτρέπει κινδύνους και γίνεται πηγή πολλών δωρεών του Αναστάντος Χριστού».