ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Έκθεση του Γιώργου Κόρδη με θέμα: Ανέστιοι Προσφεύγοντες

Ανέστιοι Προσφεύγοντες: Έκθεση του Γιώργου Κόρδη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη»

Η έκθεση του Γιώργου Κόρδη, «Ανέστιοι Προσφεύγοντες», ένας φόρος τιμής στους ξεριζωμένους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εστία τους, παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Γιώργος Κόρδης παρουσιάζει, από τις 5 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», την έκθεση «Ανέστιοι Προσφεύγοντες». Μια συνδιοργάνωση του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), της Θεολογικής Σχολής και του Δήμου Αθηναίων.

Για την έκθεση γράφουν οι: Μάνος Στεφανίδης – ιστορικός τέχνης, Δημήτρης Κοσμόπουλος – ποιητής, Rossitza Schroeder – ιστορικός τέχνης, Keri Wiederspahn– εικαστικός/διεθνής επιμελήτρια των εκθέσεων του Γιώργου Κόρδη.

*Επιμέλεια έκθεσης για το Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Αθήνα, η Νιόβη Κρητικού.

Λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη:

«… στην μοναξιά της μακρυνής Αμερικής στην Νέα Υόρκη δούλεψα το έργο αυτό ως φόρο τιμής στους ανέστιους όλων των εποχών, για να ψελλίσω με τον τρόπο μου και τη φωνή μου πως όσο κι αν πάντα θα υπάρχουν ανέστιοι, που αναγκάζονται από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου να εγκαταλείψουν την εστία τους, όσο δηλαδή αγαπά η καρδιά και κάνουν τους ανθρώπους να είναι γειωμένοι, να έχουν ρίζες και να δίνουν καρπούς, στο τέλος η ζωή και το φως πάντα θα κυριαρχεί για να συνεχίζεται η αργόσυρτη πορεία της ανθρωπότητας προς μια κοινωνία ενότητας, ειρήνης και αγάπης…»

  • ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ

The event is finished.

Date

Sep 05 - 24 2022
Ongoing...

Time

All Day

Labels

Εκθέσεις

Location

Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα»
Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα»
Website
https://www.monopoli.gr/2022/09/05/showtimes/exhibitions/608808/anestioi-prosfeygontes-ekthesi-tou-giorgou-kordi-sto-pneymatiko-kentro-dimou-athinaion-melina-merkouri/
Category

Leave a Reply

Your email address will not be published.